vineri, 6 septembrie 2013

Stimați maidanezofili,

maidanezofila in actiune
Maidanezofila în acțiune
Dragostea nu se măsoară în vorbe. Nici măcar dragostea față de câini. Se măsoară în fapte. Dumneavoastră aruncați maidanezilor resturile mesei de prânz, sperând să-i obișnuiți să doarmă sub mașina dumneavoastră, s-o apere de hoți, sau pur și simplu pentru că acest act, hrănirea unui animal, vă face să vă simțiți mai buni, mai umani. Asta e o ipocrită masturbare morală. După ce dumneavoastră plecați acasă, câinele rămâne în stradă, e bătut, alungat cu pietre, forțat să-și apere teritoriul de intruși, fie că acești intruși sunt alți câini, oameni sau copii fără apărare.


Dragostea față de un câine înseamnă responsabilitate, înseamnă să-i asiguri adăpost, alimentație corespunzătoare, vaccinuri, veterinar, medicamente, dresaj. Înseamnă supravegherea permanentă în locuri publice, înseamnă lesă și botniță.

E timpul să demonstrați acelui animal de la care cumpărați afecțiune sau pază pentru autoturism cu o bucată de pâine, că sentimentele dumneavoastră sunt autentice, nu doar o autoexcitare a supraeului. Adoptați un cățel și purtați-vă ca un stăpân responsabil. Câinele este prietenul omului în măsura în care omul, la rândul lui, îi oferă hrană, adăpost, supraveghere.

Pe de altă parte, orice câine lăsat nesupravegheat pe străzi va percepe mai devreme sau mai târziu o situație ca pe o agresiune și va ataca. Maidanezii sunt un pericol pentru oameni și trebuie să dispară.

Știu, e o cruzime să omori niște animăluțe care n-au nici o vină că ipocriții care se declară iubitori de animale le lasă pe stradă.

Omul sacrifică alte vietăți pentru a-și satisface nevoile de securitate și de hrană. Omorâm șoricei, șobolănași și gândăcei din considerente de igienă, pentru a ne feri de bolile pe care le transmit. Sacrificăm porcușori drăgălași, văcuțe drăguțe, oițe și miei fără apărare, decapităm fără milă găinușe, rățuște, gâsculițe și alte orătănii, gândindu-ne doar la ciorbe și fripturi, fără să ne facem procese de conștiință din chestia asta.

Dacă nu eutanasiem câinii fără stăpân, corect, imparțial și cinstit ar fi, pe de o parte, să devenim vegetarieni, iar pe de altă parte, să încercăm să trăim, în pace și armonie, împreună cu toate celelalte vietăți care ne fac viața frumoasă: gândaci, țânțari, căpușe, șobolani, păianjeni etc. Nu va dura mult. Ele nu au ONG-uri și tâmpiți care să plângă de mila oamenilor. 

42 de comentarii:

  1. Bai mamelucule!
    Dupa capul tau ala prost , cu o gandire nula, ar trebui sa eutanasiem pe toti care nu mai pot sa isi poarte de grija, pe batranii pe care copii(cu griji cretine ca ale tale fata de semeni, animale, capuse etc)i-au uitat, pe toti cei care nu mai au un servici stabil, toti care nu mai pot sa isi plateasca ratele, toti care in acest moment nu au ce da la copii de mancare. Lasa lucrurile asa cum sunt, nu mai indemna la violente, de orice fel, lasa timpul sa isi urmeze drumul, nu venii tu, NULITATE, sa ne inveti cum sa traim. Lasa scisul, traieste viata asa cum este pentru ca mai devreme sau mai tarziu ai sa dai obstescul sfarsit( de batranete) si o sa te manamce tocmai cei pe care ii detesti, VIERMII, GANDACII, ETC.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eșiti un analfabetist major,du-te cu cercu!!!!!!!

      Ștergere
    2. venii,scisul,ai sa dai obstescul,manamce,7 ani în clasa a-1-a!!!!!

      Ștergere
    3. Am dezactivat moderarea comentariilor, pentru a da ocazia unor astfel de oameni deosebiți să se manifeste în toată splendoarea... De ce să mă pun în calea fericirii lor, când pot să-i las să se facă de râs singurei, cu propriiile mânuțe :)

      Ștergere
    4. foarte adevarat,ingrijorator pentru noi si mai ales pentru societatea Romaneasca,in afara ca "stie" sa scrie,mai au si calculator :))

      Ștergere
    5. prima data ar trebui eutanasiat animalul numit OM. din cauza acestui animal exista caini fara stapan.

      Ștergere
    6. Vad vorbe mari ca si societate, cultura, scoala... In romania POLITICIENII va fura, nu faceti nimica, generatiile ce ies de pe bancile scolilor(nu putem sa le spunem oameni cu scoala) sant generatii de smecherasi si manelisti, dar la capitolul CULTURA m-a spart rasul deja!!! Romania are probleme grave
      1) Copii parasitii prin orfelinate
      2) Oamenii strazi si familie care traiesc la limita mizeriei plus problema romilor care se inmultesc mai ceva ca si maidanezii si care nu mai au ocupatiile lor vechi (olari, lingurari, lautari etc...) toate astea din cauza SOCIETATII ROMANE!!!
      3)Clasa politica care VA VINDE CA SI PE VITE; VA VINDE VIITORUL VOSTRU SI AL COPIILOR VOSTRII la firme care fac fraching (interzis in multe tari), vand padurile TARII si aurul din munti la bani marunti AU VANDUT TOATA ECONOMIA ROMANIEI!!! TOATA !!!! ROMANIA NU MAI ARE NIMIC MA DESTEPTILOR, CELE MAI BUNE TERENURI AGRICOLE SANT VANDUTE SAU PE VANDUTE, asa ca va intreb eu GENIILOR CE SANTETI, chiar CU CAINII COMUNITARI trebue inceput? intr-o ROMANIE sangerata de catre MULTINATIONALE cu permisul CLASEI POLITICE ACTUALE (indiferent de culoarea politica, toti sant la fel) PROBLEMA ^PRINCIPALA sant cainii comunitari? Dragii mei santeti o natie de IGNORANTI, OPORTUNISTI, SI OAMENI FARA O COLOANA VERTEBRALA, daca ati fi pe un sfert atata de DESTEPTI SI INTELIGENTI ATI DA DE PAMANT CU TOTI POLITICIENII SI BANCHERII CUM A FACUT ISLANDIA, pana cand nu FORMEZI O SOCIETATE nu incepe sa DAI LECTII DE MORALITATE, si cum a spus un mare om CEL FARA DE PACAT SA ARUNCE PRIMUL PIATRA, TOTI VOI santeti vinovati pentru cum e ROMANIA, pentru ca v-ati multumit cu OASELE CE AU CAZUT LA VOI, pentru ca a.ti renuntat la orgoliul vostru spunand ASTA ESTE, pentru a ati plecat CAPUL IN FATA UNOR GUNOAIE DE OAMENI!!! UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE!!!

      Ștergere
  2. Multumesc ca mi-ai redat increderea ca mai exista si oameni sanatosi la cap in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo dom'le! Uite un om cu capul pe umeri care le zice bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate Bogdan Voda , aceste lucruri li s-au zis maidanezoofililor ani de zile,NU CRED CA POT SAU VOR SA PRICEAPA

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi pritene cu cat ti-ai cumparat tu cainii?
    Ca sa faci pe lupul moralist???
    De ce sa ii eutanasiem sau sa devenim vegetarieni? esti cam defazat... in general se mananca animale cu stapan desteptule...numai ca se numeste proprietar de animale... daca se aduna lume in strada cati se aduna pentru caini si vor sa tina soareci, gandaci sau alte vietuitoare in spatii in adaposturi o sa o facem si pe aia ca aia insemana societate democratica ... poti sa faci sa ai sa ceri orice atat timp cat nu ii le faci rau celorlalti... si luam fonduri de la sanatate politie armata invatamant orfelinate si de oriunde ca de aia platim impozite si taxe.. pentru chestii pe care nu le putem face singuri si de care avem nevoie.. daca nu .. nu mai platim fratele meu alb taxe si impozite si face fiecare direct ce vrea cu banii lui.. pastram doar justitia

    RăspundețiȘtergere
  6. FOOARTE TARE! ADEVARAT SI AMUZANT!! MACAR SA-L CITEASCA TOATE ORATANIILE CARE PRETIND CA IUBESC MAIDANEZII!MEREU AM ZIS,, TRAIM INTR-UN ORAS, NU JUNGLA!DECI FARA ANIMALE SALBATICITE!SI FARA LACRIMI DE CROCODIL DE LA FARISEII ASTIA NENOROCITI!

    RăspundețiȘtergere
  7. Câți utilizatori de Rottweiler folosesc lesa si botnita? Asa ca ipocrizia incepe de la asa zisi crescatori...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu vorbesc în numele nimănui, cu atât mai mult cu cât nu cunosc niciun utilizator de rottweiler. Cunosc utilizatori de drujbă, Windows, Ubuntu, dar utilizatori de rottweiler, nu. Doar deținători.
      Consider că orice deținător de câine, indiferent de rasă, trebuie să-l scoată în spațiul public numai cu lesă și botniță. Punct.

      Ștergere
  8. Si noi suntem deacord cu articolul scris de dumneavoastra ! (Shihtzu Official)

    RăspundețiȘtergere
  9. totusi in afara de banii din cersit pe net,care nu cred ca sunt extrem de multi,nu sunt lamurit de ce tin ei musai sa avem caini pe strazi?oare de ce?

    RăspundețiȘtergere
  10. Of, oxigen. Multumesc pentru articol. In ultima vreme nu mai aveam loc si aer de atatia "iubitori" cretini de maidanezi. Ca sunt cretini e treaba lor, dar sunt si extrem de violenti, in limbaj cel putin, nu i-am vazut in actiune. Sunt toti dereglati la scufita. Traim intr-o tara bolnava, e trist, e tragic. M

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, observ ca a nu dori moartea unor animale a devenit o jignire.. O intrebare, dle. autor.. Ati vazut vreodata corcituri de rottweiler pe strada printre maidanezii pe care aveti atata ura? Eu am vazut foarte multi (si nu numai de rottweiler, bineinteles).. Va puteti inchipui cum au aparut? Ca doar nu prin fotosinteza.. Cand oamenii vor inceta sa mai abandoneze caini si sa isi lase trofeele sa se imperecheze cu catelele de pe strada cam atunci va incepe cu adevarat sa scada numarul cainilor de pe strada. E atat de simplu. Cainii de pe strada sunt rezultatul abandonului cainilor CU STAPAN care s-au impuiat generatii dupa generatii atat intre ei cat si cu alti caini de rasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu urăsc maidanezii.
      Maidanezii au devenit, datorită iresponsabilității oamenilor (monte necontrolate, câini abandonați, ONG-uri și autorități corupte etc.) o problemă pentru siguranța publică, care trebuie rezolvată cât mai repede, cu costuri cât mai mici.
      Pentru a căuta vinovații, trebuie mai întâi să putem circula pedestru pe toate străzile, străduțele și aleile dintre blocuri, fără frica unor atacuri canine.

      Ștergere
    2. nu inteleg de ce urla maidanezofili ca se abandoneaza,cei care nu au caini nu pot abandona,nici cei care au un caine de rasa,deci tot "iubitorii" lor ii abandoneaza,asa ca nu cautati vinovatii prea departe.

      Ștergere
    3. Nu stiu de ce ma numiti asa si nici nu ma intereseaza, cat timp cuvantul nu e in Dex. Nu stiu unde m-ati auzit urland, eu doar am tastat un comentariu. Cat despre "nici cei care au un caine de rasa nu pot abandona", de ce nu pot stimabile? E fix acelasi procedeu si oricum nu-i va trage nimeni de maneca. Am vazut o multime de caini lup (de rasa) abandonati la batranete sau adulti fiind. S-au abandonat singuri, sau cum?
      Abandonul e o problema in mai toate tarile, iar aia neavand prea multi caini corciti, ghiciti ce caini abandoneaza..DE RASA. Diferenta e ca in alte tari chiar se pedepseste

      Ștergere
    4. @Bogdan Vodă
      Nu stiu daca intelegeti, dar eu (si altii) ne dorim enorm sa nu mai existe caini pe strada, la fel cum eu una imi doresc sa nu mai existe copii pe strada si nici batrani. DAR modul in care este abordata problema lasa de dorit.
      1. Nu zic ca unele ONG-uri nu toaca bani degeaba, pentru ca nu am informatii in sensul asta. Ce stiu sa spun este ca exista si alte organizatii care chiar fac treaba. Daca am de ales in care sa "arunc cu noroi" intre ONG-uri si autoritati aleg autoritatile.. Pentru ca s-au tocat fonduri muult mai grase din bani PUBLICI si nu s-a facut absolut NIMIC. ONG-urile toaca bani privati, deci practic nu va baga dvs. mana in buzunar. Autoritatile o fac.
      Daca ONG-urile (alea putine) care fac treaba nu ar fi facut nimic in prezent numarul cainilor pe strazi ar fi fost mult mai mare. Dar ONG-urile nu pot stopa abandonul decat prin eventuale campanii de informare.
      2. In privinta costurilor cat mai mici, nu va revolta catusi de putin bugetele alocate ASPA? Anul trecut au fost alocati 18 milioane lei. Dupa ce au cheltuit banii pe componente IT, birouri si toate cele au returnat 9 milioane de lei bugetului de stat. Ce va spune asta? Caci mie imi spune ca au avut buget, nu au chef de munca. Din acesti 18 milioane de lei ar fi putut fi adapostiti si hraniti multi caini.
      Totodata, desi bugetul pe anul 2013 prevedea construirea unui nou adapost, in bugetul pe anul 2014 (care apropo, s-a dublat) acest adapost nu se mai regaseste..
      Toate acestea fiind spuse, v-as intreba, de ce nu sunteti voi (cei care vreti cainii luati de pe strazi la fel de mult ca si noi, cei care vrem sa nu sufere) MULT mai revoltati legat de faptul ca Bancescu inca se afla la conducerea ASPA? Acest om a dovedit in ce masura este capabil sa gestioneze un buget prin licitatii catre tot soiul de firme dubioase si nu a realizat in definitiv nimic.
      Daca banii ar fi cu adevarat folositi in scopul eliminarii fenomenului, lucrurile ar sta mult mai bine in doar cateva luni. Dar ca si pana acum, autoritatile va vor fura in continuare, voi veti striga la ONG-uri, ONG-urile vor striga la autoritati si nimic nu se va rezolva.
      Cainii latra, caravana trece.

      Ștergere
    5. PS: prin copii si batrani pe strada, ma refer la oameni fara casa, sper sa se inteleaga corect.

      Ștergere
  12. Hahahha, nu pot sa cred ca unii se intreaba INCA cine abandoneaza cainii. Cainii sunt abandonati de IDIOTII care inca n-au auzit de castrare, cum n-au auzit nici de prezervativ sau de anticonceptionale si care "produc" copii pe banda rulanta carora n-au ce sa le dea sa manance. De aia care n-au auzit de sapun sau abecedar si care de sute de ani incoace(ei si parintii lor) ia puii anual de la catea si-i duc la marginea orasului. Ca lasa ca se descurca ei...

    N-am sa repet ce zice ultimul anonim de sus, sunt perfect de acord cu el.
    E mai usor sa dai vina pe niste caini si sa-i omori, spunandu-ti cat bine ai facut tu omenirii, decat sa te revolti si sa-i iei de guler pe cei care au mancat sute de milioane de dolari si nu au facut NIMIC pentru a stopa fenomenul cainilor fara stapan. Daca sterilizau cainii cu toti banii luati, daca dadeau legi care sa controleze populatia de caini, acum nu mai aveam caini pe strada si eram o tara civilizata.

    Sotul meu e canadian. E oripilat si scarbit de felul in care ganditi si cat de limitati sunteti, el care-i admira pe romani pentru cat sunt de amabili si cu simtul umorului. Azi ma intreba la masa simplu: "De ce nu se revolta oamenii astia? De ce nu zic nimic? Ca am vazut in Ro ca sunt multi care au caini. Cum poate un om care are un caine si care in principiu iubeste animalele sa doreasca moartea cainilor care sunt acolo din vina oamenilor?
    De ce nu accepta ca e si vina lor ca nu au cerut socoteala si de ce nu se implica sa rezolve problema omeneste?"
    Asa ca te intreb pe tine Bogdan Voda: Cum poti sa fii atat de negru la suflet? Cum poti sa te privesti in oglinda si sa te consideri om cand tu promovezi moartea?
    Cum poti sa-ti privesti copii in ochi si sa consideri ca ai facut o fapta buna dorind moartea bietelor animale, cand toata lumea civilizata ocroteste animalele? Am vazut azi protestul unor copii din Germania care au scris/desenat o scrisoare de protest de 900m PENTRU cainii din Romania. Crezi ca acei copii si parintii lor sunt niste tampiti si romanii iubitori de MOARTE niste destepti?
    Am gasit postul tau pe situl Anei Maita, ajunge doar sa citesti ce debiteaza femeia ca sa-ti dai seama pana unde o duce IQ-ul. Uita-te de curiozitate cam cine vrea neutralizarea fara nici-un criteriu al cainilor si trage niste concluzii.
    Eu tot cred ca esti in stare. Ti-e doresc din suflet!
    Numai bine,
    Cora


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa Cora draga ca asa scriu nemtii si lui Putin. Il cearta si pe ala cu o scrisoare ca ii calareste pe ucrainieni. Si uite aici si un articol despre canadienii lui barbatu-tau. Sa se mai dea pe sfantul apoi. http://www.green-report.ro/jocuri-olimpice-insangerate-100-de-caini-husky-folositi-la-plimbarea-turistilor-masacrati-pe-motiv-d/

      Ștergere
    2. Am constatat ca cei din Vest nu prea stiu ce vorbesc, cand vine vorba de a "proteja" una-alta prin alte parti ale lumii. S-au gandit ei sa protejeze maidanezii romanesti. Ce sa spun...
      Mai acu' ceva ani protejau de zor drepturile tiganilor, pe care nu i-au intalnit niciodata. Apoi, dupa vizitele pe care le-au primit... s-au potolit si nu mai stiu cum sa interzica acestora dreptul la libera circulatie.
      Acum s-au reorientat spre a avea grija de cainii vagabonzi pe care nu i-au intalnit niciodata.

      Ștergere
  13. N-ai citit articolul pana la capat:
    "Conform legii canadiene, o persoana care ucide sau raneşte un animal risca o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare". S-a spus clar in articol ca la momentul respectiv ancheta era in derulare si ca cel mai probabil societatea va fi sanctionata.

    N-a spus nimeni ca in Ca sunt toti ingeri, inca se ucid animelele, inca sunt idioti care se simt puternici daca vaneaza, daca ucid, dar sunt acelasi tip ca peste tot: majoritatea sunt sluti si cu IQ diminuat, sunt de obicei abuzati sau nebagati in seama in copilarie, etc... acelasi gen de animale bipede care fac umbra pamantului degeaba.

    De-astia sunt peste tot, in Canada sau aiurea dar sunt cazuri izolate, pe cand in Romania sunt MUUUUUULTI. E drept ca in ro e mult mai multa prostie, sunt multe creiere spalate de-a dreptul, nu credeam ca exista oameni atat de prosti, va jur, dar am vazut acum pe net, in special pe paginile pro-eutanasie. Inteligenta e invers proportionala cu dorinta de-a ucide cainii, remarc.

    Bai, elevii mei de la profesionala in ro erau parfum, erau minti luminate, copii saraci si fara posibilitati, dar isteti de-a dreptul unii dintre ei. Am crescut la tara si-am cunoscut oameni fara stiinta de carte cu care nu te saturai de vorba, de la care aveai ce invata. Astia sunt lemne, putregaiuri. Nu ai cum sa dicuti cu ei pentru ca nu pot pricepe o fraza simpla, logica. Nu au in minte decat 2,3 lucruri pe care le repeta ca papagalii, de zici dracului ca sunt "stone", ca sunt toti drogati. Indiferent de ce le spui, de ce argumente aduci, ei ii dau mai departe cu ce stiu.
    In fine, ideea e ca fiecare duce viata pe care o doreste si se aduna cu cine-i place, mie mi-ar fi al dracului de rusine sa fiu asociata cu asemenea specimene.

    Deci iti doresc numai bine, anonimule si sa nu duci grija cannadienilor, te asigur ca nici macar nu-ti poti imagina ca viata poate fi atat de linistita ca in Canada. Si oamenii atat de sufletisti. Aici nu se moare de foame, nu pentru ca guvernul e darnic, ci pentru ca oamenii sunt buni. Ceea ce-ti doresc si tie!
    Cora


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cora: si in canada, daca ar avea problema suprapopularii dela noi la fel ar proceda. Nu exista numai adaposturi no-kill, iar regula generala e ca daca un adapost e supra populat, atunci eutansiaza cainii neadoptati dupa o perioada de x zile (unde x depinde de cat de grava e suprapopularea).
      Ceea ce nu stie sotul tau canadian (si se pare ca nici tu) - e ca legea actuala e mult mai blanda decat orice legislatie europeana sau americana:
      - Impune o perioada de pastrare in adaposturile (publice) de minim 14 zile lucratoare. In majoritatea celorlalte tari aceasta perioada e de 5-10 zile (si se da o libertate mai mare adaposturilor de a-si stabili proprile reguli, in functie de procentul de ocupare)
      - Totul este gratuit: de la adoptie pana la lipsa oricarei taxe pentru caini (daca este sterilizat). In Canada banuiesc ca platesti cel putin vacinarea si sterilizarea daca vrei sa il adopti de la adapost.
      - Nu e nici o limita la cati caini poti sa adopti. Nici macar financiar nu esti limitat fiindca asa cum am zis mai sus e gratuita adoptia.
      - Adapoturile publice pot fi folosite si ca adaposturi no-kill (partial) daca sunt oameni doritori sa adopte la distanta. Nu stiu ce alta tara s-ar fi gandit sa includa in legislatie si locuri pentru adoptia la distanta, avand problema suprapopularii atat de grava.
      - Abandonul se pedepseste cu inchisoare.
      Spune-mi si mie cu ce suntem noi mai cruzi decat altii? Ca am dat si noi in sfarsit o lege care (cu toate greselile pe care le are) incearca sa faca putina ordine in tot haosul care a fost pana acum? Haos care a adus suferinte si oamenilor dar si cainilor.
      Inca ceva - explozia numarului de caini vagabonzi din ultimii ani se datoreaza unei legi strambe, data in 2008 si care a obligat toate autoritatile sa aiba doar adaposturi no-kill. Cat de buna a fost aceea lege o vedem acum.

      Ștergere
    2. - Impune o perioada de pastrare in adaposturile (publice) de minim 14 zile lucratoare. In majoritatea celorlalte tari aceasta perioada e de 5-10 zile (si se da o libertate mai mare adaposturilor de a-si stabili proprile reguli, in functie de procentul de ocupare)
      Corect
      - Totul este gratuit: de la adoptie pana la lipsa oricarei taxe pentru caini (daca este sterilizat). In Canada banuiesc ca platesti cel putin vacinarea si sterilizarea daca vrei sa il adopti de la adapost.
      - Nu e nici o limita la cati caini poti sa adopti. Nici macar financiar nu esti limitat fiindca asa cum am zis mai sus e gratuita adoptia.
      Gresit. 1 la mana, faptul ca pentru a putea adopta un caine trebuie sa ma prezint cu adeverinta de salariu/talon pensie, contractul casei si sa anunt zilele in care plec in concediu, in conditiile in care te duci sa adopti un caine de la "adapostul" Bragadiru reprezinta o problema mare as zice eu. Tu personal ai prezenta actele mentionate unor puscariasi? Pentru ca acel adapost functioneaza intr-un penitenciar si este administrat cu detinuti. Vorba d-nei doctor Tomescu (Vier Pfoten), nu mai bine ma duc direct si le dau cheile de la casa?
      In al doilea rand, nu stiu cum se practica in prezent, dar cand a inceput sa se puna in aplicare legea, de la al doilea caine in sus te costa 150 lei, ca persoana fizica. Nu m-ar deranja sa dau acesti bani, in conditiile in care chiar ar merge catre animale si intretinerea adapostului. Problema este ca mai toti cainii scosi din adaposturi sunt bolnavi. Caci nu-i trateaza/vaccineaza nimeni, decat pe hartie. Caci.. de ce altfel, nu-i asa?
      - Adapoturile publice pot fi folosite si ca adaposturi no-kill (partial) daca sunt oameni doritori sa adopte la distanta. Nu stiu ce alta tara s-ar fi gandit sa includa in legislatie si locuri pentru adoptia la distanta, avand problema suprapopularii atat de grava.
      Partial corect. Exista adaposturi in care se pot adopta caini si la distanta. Nu in toate se poate, si din nou pun intrebarea: ai vreo garantie ca acel caine de la adapostul unde se permite adoptia la distanta chiar va manca de banii pe care tu ii virezi?
      - Abandonul se pedepseste cu inchisoare.
      Serios? Arata-mi mie o persoana acuzata. SI nu, nu ma refer la Cutu-cutu cu cainii reteritorializati in perioada in care ala era protocolul incheiat cu PMB si nici la mamaie care si-a luat cainele de statea pe presu ei la scara si l-a adus inapoi tot pe pres. E vorba de cainii NOI, caini care inainte de abandon erau caini CU stapan, adulti sau nu, de care stapanii se satura din diverse motive. Iti spun eu, legea nu se aplica decat pe unde ne convine..ici, colo. Autoritatile iau din norme doar ce le place (ce aduce bani si face vila mai mare) si ce nu suna bine si presupune munca multa ramane acolo, ca doar cine s-o mai faca si p-aia?
      Spune-mi si mie cu ce suntem noi mai cruzi decat altii? Ca am dat si noi in sfarsit o lege care (cu toate greselile pe care le are) incearca sa faca putina ordine in tot haosul care a fost pana acum? Haos care a adus suferinte si oamenilor dar si cainilor.
      Suntem mai cruzi prin simplul fapt ca nu aplicam legea ca la carte. NICIODATA. Orice lege ai lua in discutie, in Romania nu se aplica la litera, ci dupa bunul plac. Legii care prevedea sterilizarea si reteritorializarea cainilor nu i s-a dat o sansa reala, in sensul in care nu a fost aplicata si pentru stapanii de caini de rasa, dar care nu au drept de monta (de inregistrare in RECS nu mai vorbesc, nici pomeneala de asa ceva in prima lege=> lacuna). Prin urmare, am lasat robinetul deschis si am continuat sa stergem cu mopul pe jos.

      Ștergere
  14. Nu poti iubi rottweilerii si sa vrei moartea altor caini(aceasta este o iubire bonlava).... Se pot lua de pe strazi toti maidanezii, castra, si aduna in centre speciale unde pot muri de batranete....
    De ce cumparati caini de rasa?? De ce nu adoptati un maidanez??????? E o rasa inferioara??? Eu nu am animale pe langa casa , dar parintii mei au 18 caini (adunati pe ici pe colo) nici unul de rasa, dar te asigur ca fiecare dintre ei ofera iubire/prietenie in mod egal cu un caine de rasa.
    Cand si Omul va ramane fara Stapan , vom fi eutanasiati???

    RăspundețiȘtergere
  15. bai boule care esti bou..rasele agresive au facut mult mai multe victime decat cainii fara stapan..oligofrenule

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca boul care e bou,isi ia caine pe care nu stie sa-l educe...el vrea doar sa se dea mare in fata prietenilor lui,mai boi decat el....si atunci cainele,o ia razna pentru ca este detinut de un bou...nu are ce sa invete de la el...e plictisit,needucat si vrea sa domine boul...intelegi?pe bune acum...ai inteles? raspunde cu X daca da :))

      Ștergere
  16. Niste idioti... Voi astia cu povestile voastre... Precum si Legea lui ionut.. folositi si numele unui copil.. mi-e scarba de voi!!! Va sfatuiesc sa va duceti ma sa vedeti personal care sunt adevaratele proceduri de "eutanasiere" si daca nu aveti nicio remuscare atunci voi sunteti animalele!!!! NU isi doreste nimeni caini pe strazi.. cu atat mai putin eu!! Dar scuzati-ma.. la cat isi umfla Aspa buzunarele de bani ar putea foarte usor urma niste proceduri UMANE!! nu sa macelareasca cainii!!! Ipocritilor!! Voi astia care stiti ce se intampla defapt si va doare in .... !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai ma boule tu de cate ori ai auzit tu ca un rott pitt staffi sau alte rase agresive au atacat oamenii de'ampulea? Eu am un amstaff si un pitbull si nu sar la oameni asa ca au vazut ei cai verzi pe pereti si cu copii sa nu mai spun ca mi calaresc prin parc si ii trag de urechi si nu schiteaza un gest. Nu mai mancati kkt de rasele agresive k nu'e ca ghioarlele astea dp strada carora le aruncati voi mancare si ii strangeti pe langa case si blocuri. Am luat 3 maidanezi aks la mama nici unu nu se compara cu un caine de rasa se intelege ca sunt si ei iubitori bla bla bla dar mai bine dau 400 de e pe un caine de rasa decat sa tin 10 maidanezi in casa

    RăspundețiȘtergere
  18. Well ,am ajuns sa am 8 caini in gospodarie ,tot din dragoste si recent am reusit sa plasez unul ,care are 5 ani ,un metis de pitbull si il pot verifica oricand pot tine legatura cu noul proprietar ,deci il voi verifica permanent si o sa ma ocup in continuare de el ,chiar daca are un nou stapan ,Am fost nevoita sa -i gasesc un nou stapan ca am multi si asa o sa fac cu cat pot de multi si cati o sa mai gasesc .Toti cainii gasiti de mine erau bolnavi sau loviti de masini ,dar nu ma dau in laturi de a le asigura casa si hrana ,Nu este usor deloc ,am un servici destul de stresant dar imi fac timp si pentru ei ,ii scot la plimbare in lesa , am castrat femelele ,toti am permanent tratamente ,ba la piele ,ochii,artrite ,si nu are rost sa le insir pe toate .Dar ca si noi oameni trebuie sa traiasca cu un minim necesar ,Asa cum ei ne ofera dragostea lor neconditionata asa le ofer eu lor sprijinul si nevoile si afectiunea .Cand ma intorc acasa din drumurile mele zilnice cea mai mare relazare si bucurie o simt cand vin toti la mine si imi ling mainile ,cum se bucura si topaie de fericire ca am venit acasa .Ma joc cu toti chiar si 5 minute inseamna mult pentru ei sa te atinga ,sa aiba contact cu tine .Orice caine s-au animal de companie este asa cum l-ai format tu .Daca te ocupi de ei stii tot timpul ce are nevoie ,cand este bolnav ,cand este bucuros ,cand vrea afara la plimbare si tot asa .Au si ei personalitati diferite si stiu sa- i temperez ,dar cainii mei nu se bat intre ei si sant baieti .Nu imi doresc caini pe strada sub nici o forma ,toti ar trebuii sa aibe stapani .Vina o au oameni ca nu isi sterilizeaza animalele din gospodarie motivand lipsa banilor ,aruncand-i pe strada dupa ce a fatat cateaua .In mediul rural este la ordine zile .Ar trebuii medicii veterninari sa lupte cu ONG-urile sa sterilizeze cat mai mult din mediul rural caini si pisici .Poate nu stiti ,dar pisicilor nu se stiu numarul lor ,si mai toti au cate o pisica car nu a castrato ,Aveti idee de cate ori fata o pisica pe an si cati pui poate ???Multi nici nu stiti asta.Celor care spun ca mai bine tin un caine de rasa decat un maidanez in casa am un mesaj .....TOT CAINE ESTE ...faptul ca are un nume care il deosebeste in rasa nu il face mai presus de altii .Multi isi iau caini ca si-a luat si vecinu si vrea si el ,nu pentru ca simte nevoia sa aibe o responsabilitate fata de ceva sau cineva .Mie imi plac cainii mai mult decat pisicile dar ii ajut pe toti .Se spune ca atunci cand ai grija de un animal ai un gol in suflet care vrei sa-l umplii ,nu stiu poate fii adevarat sau nu ,chiar nu conteaza ,important este ca pot sa ofer dragoste la randul meu .Altii ofer sprijin copiilor ,altii batranilor ,fiecare ofera cui simte .Oferiti cat puteti sprijin cui are nevoie ,nu conteaza ce este animal s-au om ,va face sa va simtiti mai bine .Am ajutat si oameni cum si cat am putut si merg pe strada si inca ma opresc oameni sa imi multumeasca ca o data i-am dat umbrela ,sau bani sa ajunga acasa sau mai stiu eu ce ....asta va face umani si diferiti fata de animale ,calitatea care o ai fata de cei din jurul tau ,Pana si un caini poate adopta un puiut care nu este al lui ,voi oamenii puteti face asta ?Intrebati-va ce puteti face voi ca persoana pentru altul ,nu ce fac altii pentru ei . O parere spusa de nu stiu cine nu face decat sa iti intareasca o convingere a ta .Iar daca aveti nervii tari va recomand un film si va spun ca o sa aveti multe semne de intrebare dupa ce vizionati :Earthlings-dependenti de animale.

    RăspundețiȘtergere