miercuri, 25 ianuarie 2012

Predresaj - comanda SEZI

Comanda SEZI
Predresaj - comanda SEZI
Următorul exercițiu, după chemarea la stăpân, este comanda „ȘEZI”. Această comandă este însușită foarte ușor de către cățel, dacă este stimulat cum trebuie.
Având în mana dreaptă o bucățică din mâncarea favorită a cățelului sau jucăria preferată, ridică mâna în așa fel încât stimulentul să-i ajungă deasupra capului, iar el să îl urmărească cu privirea.

Dă comanda „ȘEZI” și trece-ți mâna către spatele micului rottweiler. Acesta, urmărind stimulentul cu privirea, se va așeza în fund. Imediat după ce face asta, recompensează-l cu stimulentul și spune-i „BRAVO” și „LIBER”.

După aproximativ 10 repetări, puiul va executa „ȘEZI” la comandă verbală. Recompensează cățelul de fiecare dată cu stimulentul folosit la acest exercițiu și prin mângâiere.

De asemenea, comanda „ȘEZI” trebuie folosită înainte de a i se da cățelului mâncarea. Cere-i să execute „ȘEZI” înainte să-i dai castronul cu mâncare, iar dacă nu execută, stimulează-l în același mod, prin ridicarea castronului puțin deasupra capului și către înapoi. Repetă comanda „ȘEZI” și, când o execută, laudă-l cu „BRAVO” și lasă-l să mănânce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu